Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, null given in /data/sites/web/lepursangbe/www/content/all/recept.php on line 108

Gerecht : Panacotta van witte asperges - De Kookvaders


Benodigdheden als aperitiefhapje voor 4 personen, bereiding met Thermomix.

500 gr witte asperges

200 gr room of sojaroom

2 gr agar-agarpoeder (dit is een vervanger voor gelatineblaadjes. Te koop bij de natuurwinkel. Heel handig, want lost erg makkelijk op. Kan gebruikt worden voor zoete of hartige bereidingen.)

peper en zout

Voor de afwerking:

gerookte zalm en verse kruiden.....maar kan ook met kaviaar....of je kan de topjes van de asperges hiervoor bewaren.

Bereiding

Was en schil de asperges. Doe de schillen in de mengbeker met 200 gr water en een snuifje zout: 12 min/100°C/snelheid 1.

Zeef de schillen door het stoommandje en vang het kookvocht op.

Snij de asperges in stukjes en doe ze met de room, 100 gr kookvocht, peper en zout in de mengbeker: 22 min/100°C/snelheid 1. Indien het te hevig kookt, verlaag dan de temperatuur naar 90°C.

Voeg het agar-agarpoeder toe: 1 min/100°C/snelheid 1.

Pureer tot een gladde massa, geleidelijk opbouwend naar snelheid 10.

Breng verder op smaak met peper en zout. 

Verdeel over kleine glaasjes en laat opstijven in de koelkast.

Dresseren

Verdeel net voor het serveren de garnituur: in dit geval: snippers gesneden gerookte zalm en verse kruiden....

Wijnen: